Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Algemeen
06 september 2023
3 min leestijd

Meetbedrijf: Belangrijke informatie over portaal MyVertiCer vanaf 9 oktober 2023

Meetbedrijf: Belangrijke informatie over portaal MyVertiCer vanaf 9 oktober 2023

U was wellicht gewend om thermische meetwaarden bij VertiCer in te dienen zodat RVO ervoor kan waken dat bevoorschotting van specifieke installaties juist verloopt. Echter; u had als meetbedrijf altijd al een rol in het proces van registreren van een productie installatie. Deze rol en dit proces gaan we nu ook met ons nieuwe systeem ondersteunen. Hiervoor is het noodzakelijk dat u namens uw meetbedrijf kan inloggen op ons portal via E-Herkenning.  Ons portal is te vinden via onze website (klik op "Menu" en kies voor "Ketenpartij” en vervolgens bij "Snel zelf geregeld" voor "Meetbedrijf” en volg het menu).

Indien u nog geen E-Herkenning heeft, kunt u dit aanvragen bij meerdere commerciële partijen. Wij verwijzen u hierbij graag naar: https://eherkenning.nl/nl/

Indien u een E-Herkenning account heeft,  verzoeken wij u om de volgende E-Herkenning dienst daarop aan te vragen: 

Minimaal niveau:            EH2+ 

Dienst:                           "Inloggen MyVertiCer" van het bedrijf "VertiCer B.V."


Wat verandert er voor mij als meetbedrijf? 

  • U logt in op het VertiCer portaal. De aanmeldlink kunt u vinden op onze website.
  • U kunt als meetbedrijf de ingediende inschrijving van de productie installatie aanpassen. Wijzigingen die u tijdens het goedkeuringsproces aan kunt brengen zijn: de locatiegegevens, de datum dat de installatie operationeel is, het vermogen, EAN codes en het eigen verbruik. 
  • Indien een meetprotocol een omissie bevat, kan deze in het VertiCer portaal door u aangevuld worden met een addendum of een nieuw meetprotocol. Het door de producent ingeleverde meetprotocol blijft zichtbaar in het VertiCer portaal. 
  • U geeft in het VertiCer portaal digitaal akkoord op het meetprotocol en het verzoek tot vaststelling. 
  • Indien blijkt dat er een fout in de inschrijving van de productie installatie zit, dan volgt een nieuwe inschrijving. VertiCer kan geen ingeschreven productie installatie terugzetten naar u als meetbedrijf. 
  • Als de producent zijn productie installaties aanmeldt, dan gebruikt hij als aanmelddatum de 1e dag van de lopende kalendermaand of de eerste dag van één van de drie komende maanden. 
  • Een meetprotocol is onderdeel van de inschrijving van de productie installatie. De ingangsdatum van het meetprotocol is dan ook gelijk aan de aanmelddatum van de productie installatie. 
  • VertiCer voert geen controle uit op niet meetprotocol-plichtige productie installaties en steunt op de aangeleverde gegevens. 
  • U hoeft meetprotocollen van kleinverbruikers van elektriciteit niet meer te controleren; deze verantwoordelijkheid ligt bij de netbeheerder. Wanneer een meetprotocol meerdere EAN's bevat, gaat uw beoordeling alleen over de EAN codes die geen kleinverbruikaansluiting betreffen. 
  • Om deze wijzigingen in ons systeem mogelijk te maken, zal ons platform van 5 oktober 7.00 uur tot maandag 9 oktober 7.00 uur niet beschikbaar zijn. 
  • Productie installaties die vanaf 1 oktober ingeschreven moeten worden en meetprotocol plichtig zijn kan de producent dan vanaf 9 oktober bij ons inschrijven. 

Let op: vanaf het moment dat onze nieuwe platform vernieuwd is, is een inschrijving niet eerder actief dan de eerste van de maand waarin de inschrijving gedaan wordt. Houdt daarom rekening met onderstaande 2 punten:

  • Zorg ervoor dat inschrijvingen van klanten op tijd verlengd worden en niet verlopen;
  • Reeds lopende nieuwe inschrijvingstrajecten met meetprotocollen kunnen wij tot half september nog vóór de platformvernieuwing afhandelen.

 

Deel dit artikel op:
Tags:
Algemeen
Sluiten

Deel via social media

Deel dit artikel op:

Of kopieër de onderstaande link

Kopieër